lauantai 27. kesäkuuta 2009

Aarimaa tältä erää

Aarimaallakin käytiin koko perheen voimin. Mies harasi innokkaana kun ensin näytin haran. "Onko tämä uusikin keksintö?". Kuinkahan uusi hara on? Kai sitä isovanhempiemme isovanhemmat jo puutarhassaan käyttivät? Mutta uusi tuttavuus meille.
Käsin kitkin herne- ja palsternakkapenkit sekä kolme väliviljelyksellistä perunapenkkiä. Laitimmaisesta palsternakkapenkistä löytyi salaattia :D Korianteritkin olivat perunapenkissä itäneet, samoin kehäkukat naapuripenkissä. Muutamaa kehäkukan taimea siirsin, että olisivat tasaisesti. Korianterin taimiin en sentään koskenut.
Perunarivistön viereinen hernepenkki näytti siltä, että sitä olisi tosiaan joku tihulainen käynyt tuhoamassa. Löytyi pätkäistyjä herneen ituja! Perkasin rikkaruohot, ja siirsin muutamaa turhan lähekkäin itänyttä hernettä kauemmas toisistaan. Toivottavasti tokenevat... Miehen kanssa kasteltiin kriittisimmät, lisäksi avomaankurkuille ja palsternakoille annettiin lantavettä.
Vettäkin tuli pariin otteeseen, mutta minua se ei hidastanut. Oli vain mukavaa puuhailla kun itikat eivät häirinneet sateella :)
Lopuksi keräsin tyhjentyneen lantavesiastian täyteen nokkosenlehtiä, seassa myös hieman voikukkaa ja lepänlehtiä, kaadoin vettä päälle ja laitoin muhimaan. Kanankakkalantavedelläkin voisi kasveja ilahduttaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti