perjantai 26. kesäkuuta 2009

Helle ja puutarhapumppu

Helteet tulivat. Ja päätimme viimeinkin hankkia puutarhapumpun auttamaan puutarhan kastelussa - kukkareppanatkin kun nuupottavat veden puutteessa.
Vaan mikäpä tässä maailmassa menisi putkeen kun kaksi laiskaa insinöörin alkua on vauhdissa. Ei ainakaan vesi :D
Valmiina oli letkuliitos, tarvittiin vain letku, pumppu, ja putki veteen - sekä liittimiä. Vain.
Ensin mies lähti hakemaan sitä pumppua. Ja tuli kaupasta mukanaan pari pätkää putkea, 25 m letkua, sekä kasa liittimiä. Satanen meni. Pumppu oli kuulemma liian kallis, 150 euroa.
Sitten mies meni hakemaan pumppua, kun eihän niillä putkilla, letkulla ja liittimillä mitään tee ilman pumppua.
Valitettavasti toinen putkista oli väärän kokoinen, joten eikun vaihtamaan. Samalla vaihtui toinen liittimistä. Ja pumppua laittamaan. Mutta. Liittimien messinkinen tiivistekappale oli jäänyt kaupan hyllylle, eikä putki pysynyt pumpussa ilman sitä. Kello alkoi kuitenkin olla jo liian paljon, joten jätettiin asia sikseen.
Seuraavana päivänä mies kävi vaihtamassa liittimen uuteen, jossa olisi myös messinkikappale mukana. Kävin itse laittamassa putken liittimineen paikalleen, ja käynnistin pumpun. Siinä se hurisi, mutta mitään muuta ei tapahtunut. Jonkin ajan odottelun jälkeen mies tuli kertomaan, että pumpun säiliöön pitää ennen käynnistämistä kaataa vettä. Aha! Heti alkoikin purskia vettä paineella. Vaan vieläkään ei päästy kastelemaan, nimittäin toisesta kohtaa putkea puuttui messinkinen tiivistekappale. Siispä taas kauppaan... Samalla reissulla mies toi myös letkuliittimen letkua varten.
Noniin. Nyt pumpun liitokset ja putket ovat kunnossa, letkuliitinkin sopi hanaan. Pumppu toimii ja vettä saadaan. MUTTA LETKU EI KÄY LIITTIMEEN. Aargh... että eikun uutta letkua hakemaan.. edellinen jo ehdittiin pakkauksestaan ulos repiä, joten tuskin kelpaa vaihtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti