keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kaalimatoja ja muita tuholaisia

Illan päätteeksi halusin ilahduttaa itseäni kitkemällä hieman kaalimaata. Tulipa samantien suru puseroon, kun kaalinlehdet oli ihan sykkyrällä ja reikiä täynnä. Eivät kaikki toki, mutta riittävän moni. Kaalikoin toukilta vaikuttavat, saattoi siinä jotain muutakin kaalin tuholaista olla. Liiskasin toukkia paljain käsin, muniakin yritin jauhaa muussiksi. Täytyy lähipäivinä toistaa käsittely. Ehkä tuhkaakin levittää lehdille jos ei ole sateita tulossa.
Olisi madot jääneet huomaamatta ellei yksi kaalin varsista olisi ollut poikki. Liekö pupu vai isompi nisäkäs ollut tihutöissä...
Toiselta puolen puutarhaa bongasin etanan mangoldin kimpussa. Pitänee ihan tosissaan alkaa öttiäisi jahdata.
Myyriäkin on jo kaksi napattu, ja kolmas on jahdissa. On nimittäin laukassut loukun pariin otteeseen jäämättä kiinni... eli joku siellä kompostissa asuu.
http://www.farmit.net/farmit/fi/03_kasvinviljely/06_kasvinsuojelu/03_tuhoelaimet/02_tunnistuskuvat/04_oljykasvien_t/05_kaalikoi/index.jsp
Jälkiviisautena vielä sekin, että kaalimaan vieressä on jotain ristikukkaisia perennoja, joissa oli jo alkukesästä reikiä. Ajattelin, että kirpat syöneet, ja että hyvä vaan kun ovat perennojen kimpussa. Äh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti