lauantai 25. heinäkuuta 2009

Satoa

Ensimmäisten nauriiden lisäksi on nyt ensimmäiset kesäkurpitsat nautittu. Ensin kaksi keskikokoista, nyt kolme vähän isompaa. Sokeriherneitäkin jo löytyi muutama maistiaiseksi ja perunoita varastin pienen ämpärillisen eli noin litran verran. Palsternakat posottavat hvyää vauhtia. Kurkkuihin on nuppuja tulossa, kurpitsoissa on kukat. Kehäkukat ja samettikukat kukkivat, joskin perunoiden väliin kylvetyt ja istutetut kilvoittelevat valosta - reppanat. Kolme samettikukaa siirsinkin vähän valoisempiin väleihin. Istutet tillinalutkin ovat hyvässä vauhdissa. Ja harson alla asuvat pavut ovat alkaneet tehdä kukkaa, ehkä siis saadaan muutama papukin!
Kaalimaalla sen sijaan madot jylläävät, taitaa etanoillakin olla oma osansa tuhoihin. Useampana iltana olen jo käynyt matoja liiskaamassa, aina vaan niitä tulee lisää. Tillit venyvät pituutta kun eivät taida valoa saada riittävästi. Persiljat jurovat.
Kukkapenkissä ensimmäinen (pieni) daalia on kukkinut noin viikon verran, koko ajan tekee lisää nuppuja. Isommat daaliat tulevat perässä. Kukkapenkin jatkoksi laitettu kesäkurpitsakin tekee jo hedelmää ja hernepenkissäkin näkyy paljon kukkia ja pari palon alkua.
Myyrän perkeleet...
Ensivuotta ajatellen:
kaalit, herneet, pavut, kurpitsat, kurkut KAIKKI harson alle!!
Samoin hyvissä ajoin esi-idätys tai taimikasvatus.
Alkukeväästä kastelua ja PAKSU KATE, muuten haraus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti