maanantai 3. elokuuta 2009

Aarimaan kuulumiset

Käväsin paremman tekemisen puutteessa kurkkimassa miten aarimaa jakselee.

Hyvin jakselee, viljelemättömillä palstoilla rikkaruohot rehottaa ja viljellytkin ovat toinen toistaan komeampia. Kukkiakin näkyy, karkulaisina mm. unikkoa ja ruiskaunokkia.

Naapurin nuorenparin palsta taitaa olla jo mennyttä kalua. Nekin vähät kitkennät jo peittyneet rikkaruohoihin, sokerihernekin jo tuleentuu hyvää vauhtia "hups", Pitäsköhän varastaa siemenet, jos ei o syksyyn mennessä viety ;D Kulmittaisen naapurin maisseilla ei mene kovin hyvin, eli eivät taida avomaalla viihtyä. Toisen kulmittaisen (oiskohan kaakkoinen jos edellinen oli lounas) auringonkukkien varret ovat komeat. Kukkia odotellessa... meidän omathan eivät edes itäneet - pitää kysyä naapurilta kylvövinksut.

Omallakin palstalla juolavehnä puskee, samoin komeita ohdakkeita vai mitä piikikkäitä ovatkaan. Pitänee käydä hakemassa hara kaupasta, kun naapuripalstan mummo vei omansa jo pois. Onneksi isoimmat saa kiskastua sellaisenaan - niin isoja jo ovat.

Silpoydinherneet ovat komeita ja runsaita, toivottavasti eivät puput ehdi viedä! Sokeriherneistäkin saadaan sentään maistiaiset. Pavuista ei taida mitään tulla, vaikka ovat ne kukkaa harson alla tehneet.. no onhan tässä vielä elokuu.

Kesäkurpitsoilla oli yksi hedelmä ja muutama kukka tulossa, tulis ny enemmänkin!! Pari isompaa jötkälette onkin haettu, mutta aika vähäisesti silti. Oiskohan lannoitekastelu auttanut, vaikka ihan hyvin niille varastolantaakin annoin...?

Jättikurpitsat leviävät joka suuntaan, uskomatonta. Olisi vaan pitänyt uskoa siemenpakkauksen merkintöjä tilantarpeesta! Pieni hedelmänalkukin oli jo toisessa, voi kun ehtisi edes vähän kasvaa (mikähän niillä on kylmänkesto?).

Nauriiden 2-4 -erät kasvavat mukavaa vauhtia, vaikka edelleen harmittaa kakkoserän myöhästyminen.
Viimeisen ykköserän nauriin nappasin mukaan. Ei se ollut kasvanut mihinkään parin viikon aikana ja vähän oli jo kitkerä :(

Perunat alkavat jo tuleentua - lehdet ruskettuneet ja kukinta enimmiltä osin ohi ja osalla isoja "hedelmiä". Vähän ollaan mukuloita kaiveltukin, mutta lähiaikoina pitänee käydä kaikki kellariin nostelemassa. Siis sitten kun kellari on siivottu ja puhdistettu...

Palsternakka ilahduttaa <3 Lehdet ovat komeat ja vehreät ja vähän kun yhtä kaivelin, niin kauniin valkoinen juurikin muodostumassa. Kieli jo pitkällä odotan, vaan kaksi kuukautta vielä!!

Väliviljelyksistä kehä- ja samettikukat kukkivat - toiset komeammin, toiset hillitymmin. Tilli kasvaa hitaasti. Korianteri on ottanut spurttia, mutta se on kyllä niin helvetin pahaa (erehdyin maistaan yhtä lehteä) että aivan sama. Salaatit ovat hyvän näköisiä, mutta omallakin kasvimaalla olisi syötävää... Kyssäkaaleista ei taida mitään tulla, mutta kattellaan nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti