tiistai 13. lokakuuta 2009

Ensilumi! Ja leikellyt puuvartiset kasvit

Ensilumi satoi maahan ja kaikki on kauniin valkoista. Pihahommat jäivät kauniisti kesken, vaan minkäs teet. Eihän tämä lumikaan kauan kestä, että kohta voipi jatkaa...

Eilen nimittäin ehdin kaivaa yhden kuopan mustaherukalle, ja aloin innoissani puskaa siirtää - vain huomatakseni, että minun varteni ei hommaan riitä vaan tarvitaan tuo isompi ihminen. Puskia en ole mitenkään erityisesti valmistellut siirtooon. Odotin vain että lehdet varisivat pois ja sitten leikkelin kasan vanhimpia oksia pois. Tosin ne oksatkin leikkasin niistä, joita ei siirretä. Tulipahan kuitenkin tilaa siirrettäville.

Eteläistä omppupuutakin tuli leikeltyä perjantaina. Koitin leikata seinään kiinni tulevia oksia ainakin puolen metrin etäisyydeltä pois. Enhän minä tietenkään kaikkiin ylettänyt, vaikka tikkaiden kanssa heiluin, että loput jäi sille pidemmälle ihmiselle.

Leikkasin myös seinän vieressä olevaa kurtturuusua. En raaskinut maahan asti leikata, otin vain pois kaikkien rumimmat (vanhimmat ja kuivuneimmat) oksat sekä tietenkin ne mitkä olivat puolta metriä lähempänä seinää. Puskassa on oikeastaan kolme pienempää puskaa, ja sen kolmannen olin jo paljon aiemmin leikannut kokonaan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti