lauantai 13. maaliskuuta 2010

Kylvömultaa ja kevytsoraa + siemenmania 2010 osa 3

Kävimme lasten kanssa lähi-honkkarissa (Hongkong-tavaratalo) ostamassa kylvömultaa ja kevytsoraa. Paitsi että mukaan tulikin taimimultaa, ja kevytsorakin oli jäädä, kun kassan täti ei muistanut, että heillä sellaista olisi. Onneksi pulkkamme oli pihalla pysäköitynä kevytsora-lavaa vasten, joten kipaisin takaisin sisälle, ja ostin "sokkona" yhden säkin. Kekkilä/Leca, 25 l, 5,95 euroa. Ja taimimultakin oli Kekkilän, 2,95 euroa 10 l. Periaatteessa Kekkilän taimimulta käy kylvöihinkin, että ehkä sillä nyt pärjätään, vaikka toisaalta jos noita esikylvöjä tulee enemmänkin urakoitua, niin ehkä se kylvömultakaan ei huono hankinta olisi.

Honkkarissa oli houkuttimena tuulikaupassa siemenhylly. Lidliinkin, jossa käytiin aiemmin päivällä, oli tulleet kevään siemenet hieman uudistetuissa pakkauksissaa. Onneksi Lidlin kassalla oli ruuhkaa ja muksut ei jaksaneet odotella, että äiti kuolaa siemenpusseja. Honkkarissa valitettavasti ei ollut tungosta, joten hyllylle jumitettiin lasten protesteista huolimatta.

Mukaan Honkkarin siemenhyllystä tarttuivat kuitupellava (Linum usitassimun), vihersipuli (Allium cepa 'White Lisbon'), aikainen porkkana (Daucus Carota subsp. sativus 'Nantaise 2/Fruhbund'), sokeriherne (Pisum sativum 'Dwarf de Grace'), kaunopunahattu (Echinacea purpurea), kyssäkaali ('Wieniläinen lasi') ja päivänsini (Ipomoea tricolor 'Heavenly blue'). Ensinmainittu Suvipiha-, muuta Hortus-merkkisiä. 40 snt/kpl. Mukaan sai bonuksena A4-printin taimikasvatusohjeita.

Aikaista porkkanaa aion kokeilla "tölkkikasvatukseen" (White Paprikan ohje), sekä suoraan avomaalle. Bauhauksesta ostamani violettia porkkanaa kun kuulemma ei kannata kylvää ennen juhannusta... Wieniläiset kyssäkaalit on vähän oudon näköisiä, mutta kokeillaan niitä tällä kertaa. Ehkä ostan "tavallisiakin", jos hurahdan vielä lisää. Vihersipulia himoitsin kesäpöytään sekä sekaviljelyyn porkkanan kaveriksi, ja sokeriherne on vakio. Sokerihernettä saatankin ostaa vielä lisääkin, koska sitä kyllä menee muksujen kanssa.

Kukista päivänsinen ostin puolison iloksi, se kun on sitä haikaillut vuositolkulla. Kuitupellavan ostin aarimaalle maanparannuskasviksi ja kaksivuotinen kaunopunahattu tarttui puhtaasti herätteenä, jota ehdin jo hetken katuakin.

Nyt on kevään siemenet periaatteessa hankittuna punajuurta lukuunottamatta. Himoitsen monivärisiä punajuuria, joten en vielä ostanut kun Lidlissä ja Hortuksella (Honkkari) oli vain tavanomaisia palleroisia tai pitkulaisia. Kokeilulistalla on myös odottamassa iisoppi ja kirveli, joista jälkimmäistä olisi saanut Honkkaristakin, mutta jätin vielä hyllyyn.

Pakkauksina Hortuksen pussit eivät mitään ihmeellisiä olleet, oikeastaan aika keskinkertaisia. Onpahan nyt noi varastossa, jos en enää viitsi lähteä kaupoille. (Enköhän vielä ainakin Agrimarketissa käy, ja Lidlissä tulee käytyä useasti viikossa.)

Missähän vaiheessa keksin, että pitääkin hankkia vain maatiais- tai luomusiemeniä tms. Ehkä ensin ostan kaikkien eri toimittajien siemeniä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti