maanantai 3. toukokuuta 2010

Pihatöitä

Aurinkoisen päivän kunniaksi leikkasimme omenapuita Stephen Hayesin Youtube-ohjeiden kannustamana. Toki olin muualtakin ohjeita katsellut, niin kirjoista kuin netistä, mutta perusteelliset ohjeet liikkuvan kuvan kanssa antoivat lopullisen varmuuden. Enemmänkin olisi voinut oksia leikata, mutta jätettiin seuraavallekin keväälle.

Omenapuista inspiroiduin parturoimaan lisää karviaisia - alkaakin olla viimeiset hetket. POistin selvästi kuivia oksia sekä sellaisia oksia, joihin puhkeavat silmut olivat varsin olemattomia verrattuna muihin oksiin. Leikatut oksat kierrätin uuden kukkapenkin suojaksi (ettei kukaan vahingossa kävele näkymättömien kukkien päälle). Karviaisiakin olisi varmaan enemmänkin voinut harventaa, mutta parempi liian varovasti.

Siivosin myös mansikkapenkistä kaikki rönsyt ja kuolleet lehdet. Rönsyjä houkuttas laittaa jonnekin, mutta ei oikein ole tilaa...

Kaivoin ylös ja siirsin viimeiset kaksi kuunliljan juurakkoa. Juurakot ovat valtavia!! Kuunliljat siirtyivät tontin etelälaitaan entisen kasvimaan kohdalle. Meillä kun on aarimaa, niin kokeillaan nyt näin... Kuunliljojen tilalle laitan joriinit. Tai joriineja, koska eivät kaikki mahdu.

Alla olevat kuvat on otettu muutama kesä sitten, ennenkuin muutimme tähän taloon. Ensimmäiseen voi koittaa mielessään hahmotella toisen kuvan joriiniriviä. Kolmannessa kuvassa tielle näkyvää kukkapenkkiä, jonka takaosaan harkitsen myös joriineja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti