maanantai 23. toukokuuta 2011

Kompostia kukkapenkkiin jne

Oli niin haahu olo, että huolimatta kaikesta tekemistä odottavasta työstä en saanut oikein mitään tehtyä. Päädyin sitten sekoittamaan kompostia ja kitkemään etupihan angervo-pioni-penkkiä. Kompostista otin kypsän näköistä tuotosta kolmeen ämpäriin aarimaalle vietäväksi ja kukkapenkin totesin rutikuivaksi ja humuksettomaksi. Joten... sinne meni ämpärillinen pioneille, ja toinen angervoille. Miten ihmeessä tuon kompostin pitäisi riittää KAIKILLE rehuille????

[Kuvat otettu viikkoa myöhemmin]



Päätinkin käydä keräämässä lähiympäristöstä vihermassaa eli nyhdin voikukkia juurineen sekä nokkosta kassiin. Laitan ne ämpäriin likoamaan, ja kun ovat tarpeeksi muhineet käytän nesteen lannoitteeksi ja rehujätteet kompostiin. Tosin mainitulla menetelmällä ei kompostia juurikaan lisätä, mutta jos vaikka naapurit malttaisivat luopua puunlehdiistään ja lahjoittaa ne mulle... kuten jo kauniisti pyysin pari viikkoa sitten (sen sijaan, että veisivät kaatopaikalle).



Mä en vaan tajua mistä ihmisillä sitä kompostia kertyy... mekin olevinaan tehdään suurin osa safkasta itse, ja silti tulee kovin vähän biojätettä. Puutarhajätettä ei senkään vertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti