maanantai 23. toukokuuta 2011

Taimikasvatuksesta: kuinka tapetaan (salaatin)idut

Kylvin salaattia pintakylvönä kosteaan turpeeseen. Laitoin astian päälle muovipussin, ja jo parissa päivässä itivät ensimmäiset siemenet. Tästä innostuneena vein astian pihalla kylmälavaan. VIRHE! Seuraavana päivänä, siis tänään, kun kävin hakemassa kipon koulimista varten, olivat kaikki idut kuolleet auringonpaahteeseen... tai no, yksi tönötti pystyssä. Voi argh ja grrr... Onneksi salaatinsiemeniä riittää ja itävät nopsaan lämpimässä.

Mulla onkin tänä kesänä pyhä aikomus kasvattaa salaattia välikasvina, eli idätän ja taimikasvatan kipossa ja sit istutan aina sopivaan väliin. Se nyt ainakin on ihan varma, että suoraan kylvämällä niistä ei mitään tule... nytkin lavaan kylvämisen jälkeen sain pienen ikuisuuden jännätä meinaavatko itää, pari hassua on itänyt, ja maa kuivuu ja on vaikea kastellla... puuh.

ps. Milloinkahan opin olemaan hieman huolellisempi taimikasvatuksen kanssa, sillä toista vuotta peräkkäin kaalintaimet jurovat (eivät ole edistyneet yhtä varsinaista lehteä pidemmälle), onnistuin kuolettamaan yhden kurpitsantaimen sekä 6 kpl hajuherneen taimia... Mangoldikaan ei ota laisinkaan itääkseen. Edellisvuonna niin hyvin onnistuneet samettikukat jurovat, mutta toisaalta tsinniat puksuttavat koulimisesta huolimatta... O.o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti