sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tulppaaneja ja muita sipulikukkia

Nyt kun noita tarhatulppaaneja (Tulipa gesneriana) putkahtelee varsin yllättävistäkin paikoista niin listataanpa mitä missäkin on:

[Kuvien laatu ei ole paras maahdollinen; kamerasta hajosi muistikortti niin oli tyydyttävä siihen mitä sai napsittua...]

liljakukkaisia jalopähkämöiden seassa (n 6 kpl)
Triumph-tulppaaneja (Recreado) itäseinustan kukkapenkin oikeassa laidassa, ja
sekoitus papukaijatulppaaneja vasemmassa laidassa.

Lisäksi Darwin-tulppaani Apeldoorn jota bongasin yhden eteläisellä seinustalla (vasemmassa laidassa), sekä punaherukan alla, joka jätti tänä keväänä kukkimatta, ja lisää liljakukaisia kukkapenkin reunassa sekä herukkapensaan alla.Narsisseja ovat pienet kasvitieteelliset Minnow-narsissit parin pensaan ja yhden omenapuun alla sekä joukko sekalaisia pienikukkaisia narsisseja kaakkoisnurkassa sammaloituneen nurmen seassa. Lisäksi kurtturuusun seassa kasvaa keltaisia ja valkosia narsisseja. (Narcissus poeticus)
Talon reunustalla, sekä paahteisimmalla kohdalla maksaruohojen seassa että itäseinustalla tulppaanien seassa kasvaa helmililjoja (Muscaria armeniacum).

Muutama kevätkurjenmiekka näyttäytyi hetkellisesti juhannusruusun alla, ja pari hassua krookusta viuhahti eteläisellä seinustalla.

Idänsinililjoja (Scilla siberica) on levittäytynyt aivan joka paikkaan, ja toukokuun alkupuolella niiden siniset kukkamatot alkoivat jo todella tympiä.

Himoittavia lisäyksiä:

pikkukäenrieska (Gagea minima). Jos ei kaupasta löydy, niin voisin uskaltautua kysymään lähistöltä

erivärisiä kevätsahrameita (krookuksia) (Crocus vernus)

kasvitieteeellisiä tulppaaneja: parvitulppaani (T. tarda), metsätulppaani (T. sylvestri) ja terttutulppaani (T. praestans)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti