tiistai 7. kesäkuuta 2011

Istutettu paprikaa, minitomaattia, pensastomaattia ja kesäkurpitsa

Sain palstanaapurilta kolme paprikantainta ja kolme tomaatintainta. Olivat aika pieniä ja hentoisia vielä, mutta kovasti vakuutteli, että ehtii niistä satoa saada. Hänellä ne ovat lisäksi aarimaalla, kun minä laitoin omani etupihamme lämpimämpään ja aurinkoisimpaan kohtaan. Kaivoin syvähköt kraaterit ja sekotin jokaiseen pari desiä kanankakkaa. Enemmänkin kai olisi voinut laittaa, mutta ei mulla ollut kuin pussinjämät. Täytyy sit lantakastella jos näyttää olevan tarvetta. Multa oli yllättävän kosteaa, mutta täytin kuopat vedellä ennen istutusta.

------

Lisäys kasvukauden mentyä: (6.1.2012)

Tomaatit ja paprikat saivat olla melkolailla omissa oloissaan koko kesän, mitä nyt välillä kuoppaan kaadoin pissaa ja kasteluvettä. Paprikat tekivät vihreitä hedelmiä, jotka olivat yllättävän maukkaita kun ne muisti syödä ajoissa. Hedelmiä olisi varmasti tullut enemmänkin huolellisemmalla hoidolla. Tai sitten ei. Tomaatitkin tekivät hedelmää, mutta hedelmistä suurin osa pilaantui terttuihin. Lisäksi tomaatit rönsyilivät joka suuntaan kun en juurikaan varkaita poistanut. Tomaattien ja paprikoiden väliiin jääneet basilikat eivät juurikaan kasvaneet, liikaa varjoa. Kastella sai reippaasti, ja seuraavana vuotena ehdottomasti lämpöpenkki JA viherkate. Sekä muovitunneli tai ainakin reipas harsotus.

Kesäkurpitsoja oli kaksi, molemmilla kate mustasta muovista. Muovikate oli loppujen lopuksi enemmän haitaksi, vaikeuttaen mm. kastelemista. Jostain syystä osa kurpitsanaluista mätäni niille sijoillensa. Olisikohan vaihtelevat säät ja varsinkin sateet haitanneet kasvua. Satoakin saatiin, mutta melko vaatimattomasti. Joten kurpitsat myös lantapenkkiin harson alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti