sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Lanttua istutettu ja hyttysiä + keltajuuri

Sain ei-raja-palstanaapurilta pussillisen lantuntaimia. Päätin isuttaa ne reunapenkkiin porkkanan ja kukkien (silkkukukka) väliin. Taimia oli yhteensä seitsemän, mutta vain kaksi oli omina paakkuinaan, ja yhdessä paakussa oli jopa kolme... joten jännitys tiivistyy seuratessa miten lähteävät kasvamaan. Istutuskuoppiin laitoin pari kourallista kompostia ja kastelin reilusti.

Ylimääräissen jättikurpitsantaimen sain lahjoitettua toiselle palstanaapurille, jolla oli ylenmäärin tyhjää tilaa. Jännittävä nähdä miten käy.

Huomisesta pitäisi alkaa KESÄ, sillä yölämpötilatkin on yli kymmenen asteen. (Huomisen vastainen yö on vielä kylmimmillään +5). Hyttysetkin ovat heränneet ja illat ovat suorastaan mahdottomia ulkona oleskelemiseen saati työskentelyyn.

ps. siirtelin vielä ihan uhallani lisää keltajuuren taimia. Päivällä siirrellyt olivat TODELLA nuutuneen näköisiä, suorastaan kuolleita, mutta ajattelin, että jos kastelen ne kunnolla, ja siirtelen yötä vasten, niin ne selviävät. Päivällähän aurinko paahtoi ne hengiltä. Siemenille annettu itävyys-% oli ihan pätevä, sillä noin viidennes jäi harmillisesti itämättä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti