torstai 9. kesäkuuta 2011

Tsinniat istutettu ja kukkataimista ja perennoista muutenkin

Istutin tsinniat isoon kukkapenkkiin reunaan. Koitin tehdä niistä ryhmiä, mutta katsoo nyt miltä näyttävät isommaksi kasvaessaan. Siemenpussin mukaan 15 cm etäisyyksin, mutta laitoin sit 30 cm. Ehkä siirtelen lähemmäksi toisiaan, kun ei niiden väliinkään viitsisi mitään tunkea (kehäkukkaa olisi). Istutin taimet kuoppiin kastelemisen ja täsmälannoituksen helpottamiseksi. Pitäski vielä heittää kanankakkarakeita sekaan kun kukkapenkkiä ei ole juurikaan lannoitettu.

Auringonkukatkin tarttis saada mahtumaan jonnekin... ja toisaalta aarimaaltakin vois tuoda kesämalvikkia ja kosmoskukkaa, kun kukkapenkki toistaiseksi ammottaa tyhjyyttään. Perennat ovat kovin kituliaan näköisiä myyrä- ym. tuhojen jäljiltä (taas löysin myyrän käytäviä tsinnioita istuttaessa!) ja kesäkukatkin ovat vasta taimella.

Perennoista tulikellukka, jotka jaoin ja istutin ryhmään juhannusruusun kainaloon kukkapenkin ylänurkkaan, on tehnyt jo jopa yhden kukan. Itse kasvit ovat kovin pienen oloisia, en tiedä innostuisivatko kasvuun lannoituksen myötä. Myös kukkapenkkiin karannut akileija kukkii, samoin kukkapenkistä aidan alle karannut [sininen kukka jonk nimeä en muista].

Yksittäiset syysleimut ja värimintut ovat kovin orpoja, ja vain yksi malvikki ja muutama toistaiseksi tuntematon rikkaruohoksi luokiteltava ovat edes kohtuullisen kokoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti