lauantai 23. heinäkuuta 2011

Suunnitelmia tuleville vuosille

Aarimaan kylvöt ja istutukset ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Jopa kaalit kasvavat kohisten, vaikka istutus myöhästyi lähes kuukaudella.

Seuraavaa vuotta ajatellen:

Korkeat ja kapeat, enimmäkeen sinisen sävyiset ruiskukat ovat kaunis yhdistelmä keltaisten, oranssien ja punaisten kehäkukkien seassa. Ruiskukkaa penkin reunoille, kehäkukkaa keskelle.

Kosmoskukkaa ryhminä tasaisin välein rytmittämään kehä- ja ruiskukkaryhmiä, kesämalvikki nurkkiin. Kesämalvikin voisi taimikasvattaa, koska se tarvitsee enemmän tilaa kuin muut ja toisaalta kasvaa hitaasti. Toisaalta, jos laittaisi aurigonkukkia, niin kosmoskukka menisi auringonkukkien sekaan.

Pellava on ehkä turhan vaatimattoman näköinen muiden seassa, sen sijaan nopeakasvuisena ja aikaisin kukkivana sitä voisi käyttää kahden (alkukesästä) matalan penkin välissä tasapainottamassa visuaalisa ilmettä.

Tuliunikko kasvaa nopeasti ja on komea yhtenäisenä ryhmänä. Sitä ei mielestäni ole tarpeen sekoittaa muihin. Nuupahtaneet kukat kannattaa nyppiä pois heti kun kukinta jatkuu pirteänä syksyyn asti.

Silkkikukka kasvaa hitaammin... ja perunkoisoksi paljastunut mysteerikukka kasvaa ensin hitaasti ja sitten leviää nopeasti isoksi puskaksi, joten sille kannattaa varata tilaa esim. nauriiden kaverina

Sinisievikit kasvavat hitaasti ja ovat melko matalia, joten parhaiten toimivat palstan reunassa polunsuuntaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti