perjantai 30. maaliskuuta 2012

Siemeniä Tallinnasta

Kävimme viikonloppulomalla Tallinnassa, ja matkan kruunasi edulliset siemenhankinnat - tai siis suoranainen hamstraus. Mitään kovin eksoottisia en hankkinut, koska edulliset siemenpussit olivat jokseenkin samoja lajikkeita kuin Suomessa myytävät Hortuksen tai Suvipihan halpissiemenet, mutta eipä niitä hinnallakaan ollut pilattu - maksoin n 24 senttiä pussilta (jostain syystä, mutta suureksi ilokseni, Rimin kassa laittoi pussien hinnaksi 25 snt vaikka telineessä luki 29 snt, ja EhituseABC-nimisessä rakennusliikkeessä oli siemenet valmiiksi alennuksessa 24 snt pussilta). Olisi Tallinnasta toki ns. jänniäkin saanut, mutta niissä hinnat alkoivat 65 sentistä, ja saitana jätin ne hyllyynsä.


Halvimmat näkemäni siemenpussit maksoivat 19 snt, mutta ne olivat torilla kojussa, jonka  myyjä oli poistunut paikalta, joten nämä bongaamani jäivät hyllyynsä. Kalleimmat olivat puoltatoista euroa tai kalliimpiakin. Laajin, mutta myös kallein valikoima oli Bauhof-nimisessä rakennus-, kodin- jne tarvikeliikkeessä; kuutisen metriä leveä ja parisen metriä korkea hyllykkö. Suppein ja samalla edullisin valikoima oli EhetuseABC:llä (no osa lajikkeista oli varmaan loppukin kun niin edulliseen hintaan myivät). Siemeniä (ja kukkasipuleita) oli myös mukavan edullinen ja sopivan laaja valikoima hotellimme viereisessä Rimi-hypermarketissa. Kuten sanottua, valikoimat vaihtelivat suppeista peruslajikkeista laajempiin ja erikoisempiin, esim pelkkiä kurkkuja oli jotain tusinan verran erilaisia.

Lajeja, joita en huomannut valikoimissa, oli esim. unikot, lehtikaali, vuonankaali ja muut erikoisemmat. Varsinkin unikkojen puute hämmästytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti