sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Kaalimaa

Kaalit on VIIMEINKIN istutettu kaalimalle. Kaalit, eli parsa- ja ruusukaalia siis. Lehti- ja koristekaali ovat vasta sirkkalehtiasteella... hupsis. Ei sitten yhtään mennyt viimetinkaan. Onneksi eivät ole kylmänarkoja, tulee vain sato vähän myöhemmin kuin mitä voisi odottaa. Mutta jospa kirpat eivät niin vaivaisi kun reilusti myöhässä pääsevät kaalit avomaalle?
Kasvimaan multa on aika ihanan täydellistä humuspitoista hietamaata. Kastematoja tosin vähänlaisesti, mutta kai ne sieltä alkavat ilmestyä eloperäistä katetta maalle lisättäessä.
Kaaleille möyhin istutuskuoppiin kompostoitua kananlantaa, ohjeen mukaan pitäisi laittaa 2 l neliölle, mutta enpä mitannut vaan kaadoin suoraan... Muistin jopa kastella taimet!! Tosin vain siksi kun lannoitepussissa (kompostoitu kananlanta) niin käskettiin. Taimet laitoin juuripaakkuineen, ja juuripaakut olivat varsin kosteat.
Taimet olivat itse kasvatettuja siemenestä. Kylvö tapahtui joskus huhtikuun lopulla, ja suurin taimi oli vaaksan mittuinen, pienin ehkä puolet siitä. Ei kovin hääviä siis.
Osalle kaaleista laitoin ruohosilppua katteeksi. Pitänee lopuillekin jotain keksiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti