sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Nokkosvettä ja suunnitelma

Keräsin ämpärillisen nokkosta, silputtuna ja hieman kasaan paineltuna. Siellä ne nyt kompostin vieressä muhivat lantavedeksi. Pitäisi toinenkin mokoma jaksaa... ehkä kolmaskin kun tuota nokkosta pukkaa lähiympäristössä vähän joka paikasta. (Nuoria nokkosia voisi kehdata vähän ruoaksikin kerätä - toisaalta onhan nuo viimekesäisetkin vielä...) Omassa pihassa ei niinkään nokkosta ole (vuohenputkea senkin edestä), mutta kävelymatkan etäisyydellä kyllä.
Päätin myös pihalla pyöriessäni siirtää kuunliljat eteläiselle reunalle, mansikkamaan taustalle. Rajalla kasvaa noin puolitoistametrinen orapihlaja-aita, ja sen varjossa ei taida hyötykasvit menestyä. Rikkaruohojakaan ei jaksaisi katsella, että jotain varjossa viihtyvää sitten. Nyt kuunliljat ovat pohjoispuolella tonttia (talosta katsoen luoteessa), ja kukkapenkkiin paistaa itä-, (osittain) etelä- ja länsiaurinko... Siihen niiden tilalle saisi sitten jotain muuta - tai muut saisivat enemmän kasvutilaa.
Samoin syreenin alle voisi jotain keksiä. Nyt siinä on jo kolme alppiruusua sekä suikeroalpia(?) laajalla alueella. Alppiruusua en tohdi enempää laittaa, kun ei taida oikein syreenin kanssa yhteen sopia, mutta jotain muuta...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti