torstai 12. toukokuuta 2011

Aarimaa on avattu!

Maanantai-iltana (9.5.) bongasin traktorin - kohta pääsee palstalle!

Torstaina viimein, kärsimättömän odotuksen jälkeen, oli palstat jaettuna. Valitettavasti myös saimme ensimmäiset sateet sitten vapun...

Aiempina vuosina (2009, 2010) on palstat jaettu vasta toukokuun 20. päivän paikkeilla, eli reilusti kuun puolivälin jälkeen. Tänä keväänä oli kuitenkin niin lämmintä ja kuivaa, että peltokin kuivui äestyskuntoon vauhdilla.

Pellolle tullessani ensimmäinen havaintoni oli, että lähes koko pelto on jaettuna palstoihin! Uskomatonta! 2009 kun aloitetimme, oli melkein puolet pellosta tyhjillään, esimerkiksi oman palstamme kolmesta rajanaapuripalstasta oli vain yksi viljeltynä. 2010 polusta katsoen oikeaan reunaan tuli naapureita, ja tänä kesänä myös takasivulle.

Toisaalta hienoa, että viljelijöitä riittää, mutta toisaalta mulla meni uusiksi suunnitelma istuttaa korkeita auringonkukkia palstan reunoille ja vähän muutenkin viljellä yli palstamme rajojen :)

Jos en kovin paljon kuvittele, niin pintamaa on paljon kuohkeampaa kuin aiempina vuosina, toisaalta kymmenen senttiä pinnan alta alkaakin kova maa, eli talikolle töitä...

Juolavehnän, leskenlehden, mintun jne juuria on törkeästi, suorastaan käsittämättömän paljon suhteessa siihen, kuinka huolella niitä olen aiempina vuosina kitkenyt. Epäilenkin, että syyskyntö, kevätäestys ja palstojen summittainen rajaaminen ovat sotkeneet palstojen maata ja saan nauttia naapureiden rikkaruohoista. Grr!

Tänään siis sain kerättyä pinnassa olevia juurakoita pinoihin, sekä merkittyä polut rajoille, huomenna penkit palsternakalle, härkäpavulle ja mahdollisesti porkkanallekin, sekä palstaa rajaaville kesäkukille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti