keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lisää hevosenlantaa, kompostia ja kohopenkki-ideoita


Lantaa haettiin taas uusi kuorma. Oli osittain palanutta ja ihanan möyheää; mikä nautinto talikoida peräkärry täyteen.

Pääasiallisesti lantaa meni istutuskuoppiin lämpöpohjaksi. Aurinkoiseen vihannespenkkiin puolentusinaa kottikärryllistä, koristekurpitsakumpuun karviaisten väliin kaksi, kurkkupenkkiin varjomaan takareunaan kaksi, etureunaan kesäkurpitsoille puolikkaat sekä palstalle kaksi kuormaa kurpitsoille. Rajanaapurille lahjoitin yhden kärryllisen ja entiselle rajanaapurille kaksi.

Lisäksi tein uuden aumakompostin, johon meni noin kolmannes ensimmäisen kompostin huonosti maatuneita jämiä, kolmannes möyheää lantaa ja kolmannes edelliskesän puutarhajätettä sekä puoliksi palanutta talousjätekompostia. Kasasta tuli valtava, ja muovit nippa nappa ylttivät peittämään sen. Kastellakin piti, kun puutarhajätteet ja lanta olivat melko kuivaa. Kasaa kootessa on aina sellainen olo, että hullujen hommaa, mutta kun kasa on valmis, tekisi mieli jo aloittaa uusi.

Innostuin myös mallailemaan uutta kohopenkkiä marjapensaiden ja omenapuun väliin. Lähes käyttämätöntä aluetta mihin paistaa aurinko. Saisi nurtsiakin tuhottua. No, kattellaan. Ruusupavut kyl kaipailis omaa plänttiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti