perjantai 19. kesäkuuta 2009

Vielä ehtii juhannuksen jälkeenkin!

Kyllä! Jotain siellä kasvaa. Etualalla ne mustajuuren taimet, joita myyrät eivät tuhonneet, taka-alalla porkkanaa ja sipulia

Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa kylvöjä, ei edes juhannuksena :) Suunnitelmatkin voi tehdä jälkikäteen, jos ne vaikka olisivat sitten seuraavalla kaudella jo valmiina seurattavaksi.

Ostimme edellisvuoden lopussa viiskymppisen omakotitalon, jonka mukana tuli maailman ihanin puutarha täynnä marjapensaita, hedelmäpuita ja perennapenkkejä. Myös raparperia ja ruokaparsaa löytyy, sekä vakiovarusteena perunamaa. Vain mansikkamaa puuttui, mutta sekin korjaantui helposti taimimyymälässä vierailemalla. Uudemman perunamaan tilalle meni, sormet ristissä että selvitään ongelmitta... Vanhemman perunamaan paikalle laitoin lisää parsaa, maa-artisokkaa, sekä porkkanaa, mustajuurta ja kaalia. (Väliviljelyksinä salaattia ym. pientä ja nopeaa.)

Perunamaa puolestaan siirtyi läheiselle aarimalle. Sinne vajaa puolikas aari perunaa, sekä reilu puolikas sekalaisia vihanneksia: palsternakkaa, naurista (jota sitkeästi kutsun lantuksi...), papua, hernettä, kurpitsaa ja kesäkurpitsaa.

Kokemusta ei puutarhan tai kasvimaan hoidosta juurikaan ole, kirjaviisautta sekä intoa sitäkin enemmän. Asenne on rento - jos jotain menee pieleen, seuraavana vuotena voi yrittää uudelleen! Tappiot eivät taloudellisestikaan isoja ole, ja aikakin on lähinnä sohvalla loikoilusta pois :) Blogiin on tarkoitus kirjata muistiin mitä tuli tehtyä, ja samalla sitten muille kiinnostuneille ajatuksia kuvien kera jakaa.

Nyt takaisin suunnitelman pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti