torstai 9. heinäkuuta 2009

Uusia kukkia

Kävin anoppilassa pitkästä aikaa. Tein ennakkovarauksen mäkimeiramin ja saksankirvelin juurakoihin - haluan niitä omaan pihaan, mutta paikka on vielä päättämättä.
Mukaan otin maksaruohoa (sitä keltaista), sammalleimua (??), kultarikkoa (http://images.google.fi/images?q=kultarikko), kurjenkelloja (niitä oli ennestäänkin...) ja hopeahärkkiä ( http://puutarha.net/index.asp?s=/suorakanava/kasvikortti.asp?id=272 ??). En siis ole aivan varma noista. Anoppi kyllä kertoi nimet, mutta ne meni mulla ohi... tarkoituksena oli ottaa kasveja, jotka pärjäävät omissa oloissaan, ja ennenkaikkea viihtyvät kuivassa. Ajattelin nimittäin niitä laittaa tuonne talon seinustalle räystään alle kivijalan viereen. Paikkaan, jonne aurinko paahtaa, ja jota ei kastella - mitä nyt sade vähän sinne roiskuu ja keväällä sulamisvedet tietenkin. Aurinkoisen paikan maanpeitekasveja siis. Pitäisi kyllä ensin kitkeä ja tasoittaa se maa ennen istuttamista, ehkä jotain kiviäkin sinne kylvää (suunnitelmallisuus taas ennenkaikkea). Nyt odotellessa ne kasvit lilluvat saavissa - varmaan tukehtuvat/hukkuvat reppanat.
Omasta pihasta löytyi myös kiva yllätys alkuviikosta. Ruusuja! Siis lisää ruusuja. Ennestäänhän olen nuo isot juhannus- ja kurtturuusupuskat huomioinut. Mitenkä voisikaan olla niitä huomaamatta. Mutta nyt löytyi kukkapenkistä neljä ruusua. Pari oli nupussa, yksi jo auennut. Wau. Riivin rikkaruohot ympäriltä ja kasasin vähän ruohosilppua ympärille. Aika pieniä pirpanoita ovat. Nokkosvettäkin annoin lannoitteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti