tiistai 10. huhtikuuta 2012

'Ildi' itänyt! + Shishitoo + munakoisot + tomatillo

27.3. laitoin itämään muinaisia kirsikkatomaatin siemeniä. Kaksi viikkoa meni ja kärsivällisyys on palkittu.  Seitsemän siementä (noin neljännes) iti, ja 'Ildi' pääsi multaan parin basilikan kanssa. Vielä jänskään tomatilloa, munakoisoa ja shishitoota. Ei muuta asiaa :)

----
PÄIVITYS 11.4.

Ildiä on itänyt muutama kappale lisää, voi ei! Ja jos oikein tarkkaan tiirailin, niin yksi shishitoo on _saattanut_ itää. Jännittävää!

LISÄYS: Tomatillon siemenistä huomasin yhdessä idun, ja laitoin sen samantien multaan uudempien tomatillonsiementen sekaan. Sama se mikä niistä sirkkataimelle nousee ja kasviksi lopulta kehittyy. Shishitoota on itänyt useampikin siemen, ja jaoin idut kahteen purkkiin mullan alle. Lisäksi pitkulainen munakoiso (eli hon nagai nasu) oli itänyt kahden siemenen verran, joista toisen idun onnistuin murskaamaan multaan laittaessa. Varovaisuutta todellakin tarvitaan! Vielä kun pienempi munakoiso, "ötökkä" (ko nasu) itäisi! Toisaalta aikuiset kasvit tarvitsevat ajallaan paljon valoa ja lämpöä hedelmiä tuottaakseen, että jännääminen oikeastaan on vasta alkamassa.

-----

PÄIVITYS 13.4.

Shishitoo ja pitkulainen munakoiso itävät urakalla... ötökkääkin on  jo muutama itu tullut \o/. Kamalaa kun seuraavaksi pitää nuo huolella itäneet siemenet heittää pois. Purkkeja on nyt siis kaksi shishitoota yhdet kumpaakin munakoisoa. Jokaisessa purkissa vielä useampi siemen. Ehkä voisin vieläyhden satsin purkkeja tehdä. Tomatilloa ei ole itänyt esi-idätyksessä olevista yhtään enempää, mutta multaan laitetut siemenet ovat itäneet kaikki.

Ildistä on jo kaikki multaan laitetut siemenet sirkkataimella. Pitäisi lisävaloa reppanoille kehitellä...

1.5.

Siirsin kaikki paprikat ja munakoisot isompiin potteihin. Pieniä ovat vielä...


Ildi, muovikipossa, odottaa koulintaa

Tomatillo hieman venähti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti