maanantai 9. huhtikuuta 2012

Yrttejä ja kesäkukkia multaan

Sormia niin syyhyttää päästä multaan siemeniä laittamaan, joten kylvin taas nipun sekalaisia esikasvatettavia yrttejä ja kesäkukkia.

Kolmeen pieneen muovilaatikkoon meni neljää sorttia kuhunkin: rakuuna*, meirami, basilika 'Red Opal' ja maustesamettikukka*; oppineittenkukka, sinitähtönen 'Blue Mink', kaunopunahattu ja  samettikukka* 'Orange Flame'; sekä anisiiso, revonhäntä, aarimaan siemenistä kerätty samettikukka*, ja samettikukka 'Kobold Mix'. Laatikon pohjalle noin sentin kerros kevytsoraa, päälle pari suikaletta  sanomalehteä, puutarhamultaa, kylvömultaa, siemenet, kylvömultaa. Kukin laatiko vielä hedelmäpussiin, että siellä sitten muhivat. Tällä kertaa muistin myös merkitä kylvöt selkeästi, joten toivottavasti ei tarvitse arpoa mitä mikin olikaan.

Tähdellä* merkityt siemenet ovat joko tolkuttoman vanhoja, itse (hybrideistä) kerättyjä tai muuten vain epäilyttäviä. Joidenkin osalta olen ehkä turhan etuajassa, mutta jospa saisin sen lämpölavan laitettua...


Lisäksi laitoin kostutetun servetin päälle ruotisellerin siemeniä itämään, siirrän multaan myöhemmin.

---

PÄIVITYS 11.4.

Pinnalle kylvetyt pienet siemenet kuten amarantti, Blue Mink ja meirami ovat jo hyvää vauhtia itämässä. Tai ehkä liiankin hyvää vauhtia...

----

PÄIVITYS 1.5.

Samettikukista ei itänyt kuin yksi ainoa Orange Flame!! Rakuuna ei itänyt ollenkaan. Myöskään ruotiselleri ei itänyt, tosin se ehti kuivahtaakin liian monta kertaa.

Amarantti ja Blue Mink ovat jo melkoisia honteloita, alkaa olla viimeiset hetket koulia... Meiramia iti neljä, anisiisoa yksi, punahattua muutama ja tsinniakin yllätti punkemalla pari pientä taimea.

Samettikukkien kohtalo ei oikeastaan harmita lainkaan, onpahan tilaa muille kukille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti