sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kaalit ja mitsuba esi-idätykseen

Laitoin esi-idätykseen ~kaikkia hallussani olevia kaalinsiemeniä, eli parsakaalit Red Arrow, Calabrese ja  Groene Calabrese (kaksi viimeistä lienevät sama asia, mutta toiset siemenet olivat vanhoja ja toiset uudempia, joten laitoin varmuuden vuoksi  molempia), lehtikaalit Nero di Toscana (=palmukaali), Westland Autumn ja Halbhoher Groener, ruusukaalit Groninger ja Casiopeia, kurttukaali Vertus 2 sekä aikaiset keräkaalit Zora ja Dittmarscher Fruher, yhteensä siis 11 erilaista...

En ole vieläkään saanut päätettyä kuinka paljon kaalia haluan kasvattaa, ja mitä lajikkeita istutan palstalle lopullisesti, mutta onhan tässä aikaa jahkata ja katsella millaisia taimia, jos minkäänlaisia saan. Kerä- ja lehtikaaleista haluaisin kokeilla kuinka nopeasti pääsee  jo keskenkasvuisia syömään, parsakaaleista kuinka kauan ja kuinka paljon saa jatkuvaa satoa, ja ruusu- ja lopuista lehtikaaleista loppusyksyn/alkutalven tuoreet vihreät.

Lisäksi kokeilen jos mitsuban siemenet vuodelta 2005 vielä itävät.

Niin ja kaikki laitoin samaan laatikkoon.. koita olla sotkematta järjestystä ja sekoittamatta siemeniä,

ps. Kyssäkaaliakin pitäisi kylvää, mutku en osaa päättää kui paljon .____.

--

PÄIVITYS 17.4.

Ikivanha ruusukaali on jo itänyt muutaman siemenen verran O_O

--

PÄIVITYS 1.5.

Kaalit kasvavat hämmentävän reippaina, varsinkin ensimmäisenä itäneet ruusu- ja lehtikaalit.  Osa kaaleista on kymmenisen senttiä korkeissa läpinäkyvissä kapeissa vanukaspurkeissa, osa munakennopoteissa. Tekevät siis jo toista kasvulehteä, kun aiempina vuosina ovat jumittaneet sirkkalehtiin. Siemenen tuoreudestakaan ei voi kiinni olla, kun etenkin ruusukaali iti niin vauhdilla.

Mitsuba ei harmillisesti itänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti