tiistai 17. huhtikuuta 2012

Salaatit, lamopinaatti, paprika sekä musta- kaurajuuri esi-idätykseen

Kokeilen esikasvattaa salaattia, lamopinaattia sekä musta- ja kaurajuurta - jos vaikka saisi satoakin. Laitoin myös paprikan Yolo Wonderin itämään, vaikka paketissa lukee, että kylvö 30-45 päivää ennen kasvupaikalleen istutusta. Aivan varmasti laitankin paprikan tonne pihalle toukokuun lopulla. Lamopinaattia mulla on kaksi pussillista, toinen tuoreempaa ja toinen ikivanhaa. Toisessa käskettiin suorakylvää touko-kesäkuussa, toisessa esikasvattaa huhtikuussa. No, molempi parempi. Musta- ja kaurajuuren ajattelin esikasvattaa korkeissa ja kapeissa poteissa. Aiempina vuosina on niin huonosti tullut että jos edes esikasvattamalla onnistuisi paremmin.

Salaatinsiemenistä laiton parsasalaattia*, amerikkalaista ja australialaista lehtisalaattia*, jäävuorisalaattia, punaista kähärälehtistä sekä May King -keräsalaattia. *-merkityt siemenet ovat jo reilusti parasta ennen

---

PÄIVITYS 1.5.

Paprikan koulin jo isompaan pottiin, ja kaurajuuren vein pihalle, mutta lamopinaatti ja mustajuuri jättivät itämättä vallan kokonaan. Salaatistakaan eivät kaikki itäneet, etenkään ne parasta ennen -siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti