maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kurpitsat ja kurkut

Alkuperäinen suunnitelmani oli laittaa jättikurpitsaa edellisvuotiselle paikalleen, uudistettuun megakumpuun, "halloween"-kurpitsa aarimaalle tehtyyn avaimenreikäkumpuun, spagettikurpitsa omaan penkkiinsä aarimaalle, öljykurpitsa lantakasaan etupihalle ja kesäkurpitsa kasvimaalle.

Jostain kumman syystä jätti-, spagetti- ja öljykurpitsa eivät itäneet laisinkaan, itäneiden kurpitsojen taimet menivät pottivaiheessa sekaisin, ja suurin osa pottitaimista on nyt uudelleenistutuksen tarpeessa, koska juuret työntyvät potista läpi, vaikka lehtiä on vasta nippanappa ensimmäiset varsinaiset.

Olen nyt hiljalleen (parin päivän aikana) istutellut pikkutaimia kasvupaikoileen, silläkin uhalla, että sää ei ole otollisin. Kaksi "rupikonnaksi" epäilemäni istutin lantakumpuun, ja kolme kesäkurpitsaa meni riviin aarimaalle spagettikurpitsojen paikalle. Kaksi muuta kesäkurpitsaa pääsi alkuperäisille paikoilleen ja neljä tainta jäi vielä odottamaan loppusijoitustaan. Lisäksi "halloween"-kurpitsan kylvin itäneestä siemenestä suoraan kumpuunsa jättikurpitsan paikalle. Taimi on nyt tekemässä ensimmäistä varsinaista lehtipariaan, eli jokseenkin samassa vaiheessa kuin poteissa esikasvatetut.

Lantakummun kurpitsat. Taimet ovat kovin lähekkäin, mutta jospa ymmärtäisivät lähteä kasvamaan vastakkaisiin suuntiin
Tämä toimittas kesäkurpitsan virkaa. Romanesco tai Long White. Tai sitten jotain aivan muuta...
Koristekurpitsan taimet harson alla lopullisella paikallaan. Pintamulta lienee melko laihaa, mutta pohjalla odottaa lantakomposti...
Kovasti toivon, että olen arvannut kurpitsat oikein edes auttavasti sinnepäin, koska tila kullekin on tarkkaan mitoitettu... Aarimaan keskikumpu on vielä ilman kurpitsaansa, ajattelin sinne laittaa patissoneiksi epäilemäni - jos ovat vielä hengissä.

--

Kurkuista ehdin jo hieman murehtia, että tulee tilanpuutetta. Tänään huomasin noin kolmanneksen taimista heittäneen henkensä kokonaan, ja toisen kolmanneksen keikkuvan elämän ja kuoleman rajamailla. Lopulliselle kasvupaikalleen istutin siis kolme... Ja koska kurkuntaimetkin menivät sekaisin, on sadon laatu täydellinen yllätys.

Nämä taitavat olla entisiä Patissoneita, mutta samalta kurkuntaimetkin näyttivät. Siis kuolleiltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti