maanantai 26. syyskuuta 2011

Kylmälava

Naapurilta antoi ottaa ikkunaremontistaan ylijääneitä ikkunalaseja, joten rakensimme kaatopaikalta haetusta jätepuusta lavakehikon parille ikkunalle. Lava olisi voinut olla leveämpikin, mutta sitten ikkunat olisi ollut hankala laittaa paikoillen ja kerroksiakin ehkä toiset kaksi, mutta materiaalit juuri ja juuri riittivät tähän... ehkä jatkossasitten lisäillään kerroksia.


Loppukeväästä kylvin  toiseen reunaan (ei näy kuvassa) salaattia ja retikkaa, ja lämpiminä päivinä lavassa ulkoilutettiin taimia. Kesällä lavassa kasvoi avomaankurkkua, jonka taimet näkyvätkin riviin istutettuna oikeassa laidassa. Retikat rehottivat ja lopulta siemensivätkin sulassa sekasotkussa lavasta ulos tursuavan kurkun kanssa.

Syksyllä tyhjensin lavasta kasvimateriaalin ja möyhensin multaa, jonka seasta löytyi kesän aikana lavaan asettautuneita kuokkavieraita kuten reunan alta tunkevia heiniä sekä lavan sisällä kasvavia rikkaruohoja. Pahimmat olivat kuitenkin puunjuuret ja myyränkäytävät...

Varhaisvihannesten viljely ei järin ihmeellisestä toiminut, mutta taimien ulkoilutukseen lava on oivallinen - kunhan vain muistaa taimet viedä öiksi sisälle tai ainakin peittää lämpimällä harsolla. Avomaankurkku toimi ok kunnes tila alkoi loppua ja kurkku rönsyili lavasta ulos. Jatkossa ehkä mieluummin kuitenkin laittaisin kurkun kohopenkkiin ja lavassa kasvattaisin pelkästään taimia ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti